Nyheter

30 ÅR – VAD TIDEN GÅTT SNABBT!

VAD TIDEN GÅR SNABBT!

1991 steg jag in på det lilla kontoret vi hade i Hörle.

Jag hade just gått in som ägare till bolaget som startade 5 år tidigare. Vi var 5 anställda och hade som affärsidé att såga av långa rör till korta.
Någon tid senare ringde en kund och undrade var leveransen var.
Förseningar på den tiden var nog mer regel än undantag.
Jag gick ut i fabriken för att kolla hur vi låg till, och kunde konstatera att det tydligen var influensa tider…
För jag var själv kvar.

När jag sent på kvällen stod vid en trilskande kapmaskin och försökte förstå på vilket relä man skulle trycka för att det skulle snurra på rätt ställe, tänkte jag att det hade varit skönt med något fler medarbetare.

Det är en fantastisk resa jag fått vara med om och är en del av.
Från distansrör har vi utvecklat vår produktion och affärer att idag vara uppdelad i 4 affärsområden och vi firar nästa år 10 år i vårt dotterbolag i Ningbo Kina.
Vi är 100 anställda i Sverige och ett 50 tal i Ningbo Kina.

Nu så här en sen kväll försöker jag reflektera över vad det är som gjort att vi nu vid vårt 30-årsjubileum har lyckats styra oss fram till där vi står idag.

Jag landar i att det är de oväntade mötena, situationer som uppstår utan planering, utmaningar som kommer upp då man minst önskar dem, beslut som tvingas fram när det ser lite mörkt ut, som är och varit det mest utvecklande.

I grunden måste långsiktigheten vila på visioner, trygghet och respekt men det är mötet med andra människor, kulturer och hantering av utmaningar som driver saker och ting framåt.

Ödet eller den så kallade ”slumpen” är i de flesta fall bara resultat av beslut man fattat eller hur man hanterat situationer långt tidigare.

Så låt oss fortsätta mötas, utmana varandra och arbeta vidare med öppet sinne.
Låt oss fortsätta utvecklas. Tillsammans.
Jag är gärna med på den fortsatta resan.

God Jul och Gott Nytt År.

Anders.


AGES HÖRLE AB

AGES HÖRLE AB